Vrei să îți petreci vacanța într-un loc inedit? Destinații din România pe care nu ai voie să le ratezi!

Vara este după colț, iar planurile pentru vacanță nu mai suportă amânare, mai ales dacă îți dorești să găsești loc într-o anumită perioadă. România este o țară foarte frumoasă și asta nu o spunem  neaparat noi. În anul 2021 a fost inclusă de The Guardian în topul destinațiilor care ar trebui vizitate cel puțin o dată în viață. În plus, țara noastră mai este denumită și „Grădina Maicii Domnului” atât datorită numeroaselor mânăstiri vechi și cu arhitecturi deosebite, unice – care merită să fie vizitate – cât și a peisajelor idilice pe care le oferă, indiferent că este vorba despre munții cu păduri virgine sau Delta Dunării.

Prin urmare, destinațiile foarte variate din România ar trebui să se regăsească pe listele turiștilor, mai ales români, în aceeași măsură cu destinațiile exotice sau populare din alte țări. Dacă îți dorești să vizitezi însă locuri noi și mai puțin cunoscute, îți oferim o selecție cu unele dintre cele mai inedite din țară.

Malul mării sau Laguna Albastră de la Aghireș 

Stațiunile românești de la malul Mării Negre sunt vizitate anual de sute de mii de turiști, români și străini, cea mai cunoscută în rândul străinilor fiind însă stațiunea Mamaia, comparată de mulți cu Ibiza, insula care nu doarme niciodată.

Dacă îți dorești să te bucuri de apa mării și de plajă, dar într-o destinație liniștită, poți alege localitatea Corbu, din Constanța, destinație considerată cea mai nouă stațiune de la mare. Fiind nouă, locurile de cazare sunt limitate, dar aici poți găsi unități inedite în care să te cazezi, de la corturile glamour cunoscute ca glamping, până la căsuțe individuale cu vedere direct spre mare.

În plus, în Corbu sunt numai două plaje – Corbu și Vadu – una mai sălbatică decât cealaltă și care trebuie păstrate astfel, deoarece fac parte din Rezervația Naturală Delta Dunării.

O alternativă inedită la stațiunile de la malul mării sunt Maldivele de la Anghireș, un lac de acumulare care s-a format într-o zonă de unde s-a extras, în trecut, argilă albă, motiv pentru care culoarea apei este asemănătoare cu cea a Mării Mediterane. Tocmai de aceea lacul mai este numit și Laguna Albastră. Așa că dacă vrei să te bucuri de o plajă care concurează cu cea din Maldive, poți vizita acest lac din comuna Aghiereșu, din județul Cluj.

Delta Dunării sau Stufărișurile de la Sic

Delta Dunării este un loc fascinant, unde natura este la ea acasă și unde poți observa foarte multe specii de păsări și animale sălbatice în mediul lor natural. Aceasta este o destinație potrivită pentru cei mai pasionați de natură, dar și pentru cei pasionați de pescuit, preparatele din pește fiind specialități locale. Aici există și numeroase locuri de cazare, la hoteluri sau pensiuni, ori chiar în casele localnicilor, dacă își dorești să descoperi stilul de viață al acestora.

O destinație a cărei frumuseți este asemănătoare cu cea a Deltei Dunării este și rezervația naturală Stufărișurile de la Sic. Fiind a doua cea mai mare întindere de stufăriș din țară – după Delta Dunării – Stufărișurile de la Sic sunt o arie protejată din județul Cluj, din care fac parte și lacuri, mlaștini, papură și vegetație de stuf.

Cu o suprafață de 200 de hectare, situată în lunca Văii Fizeșului, la Stufărișul de la Sic pot fi observate aproximativ 100 de specii de păsări, iar puntea din lemn, veche, care duce la o colibă suspendată și stufărișul din jurul său alcătuiesc un peisaj surprinzător, a cărui frumusețe poate fi admirată în orice anotimp.

În România există și foarte multe castele, construite în diferite epoci sau stiluri și care sunt vizitate de foarte mulți turiști, dar care nu ar trebui omise mai ales de români. Similar și în cazul cetăților medievale, în țara noastră fiind și singura cetate medievală din Europa care este locuită, este vorba despre Sighișoara.

În concluzie, dacă nu ai decis încă unde să îți petreci vacanța, poți arunca privirea peste recomandările noastre. În mod cert vei găsi o destinație pe gustul tău!

Evelina A., Continut Media

Share