Vrei un calculator nou? Uite de ce produsele recondiționate ar putea fi o idee bună

Chiar acum îți folosești calculatorul sau telefonul pentru a citi acest articol. Aproape oricine are în permanență asupra sa un dispozitiv electronic, iar adevărul este că au devenit o componentă esențială în viața noastră. Le folosim pentru a comunica, pentru a lucra și pentru a stoca amintiri – memoria calculatorului sau a laptopului se transformă într-un bagaj, unde colecționăm documente importante, imagini și alte fișiere.

Dacă telefonul este dispozitivul compact pe care îl purtăm zi de zi în geantă, în buzunar sau în mână, calculatorul (sau laptopul în cazul multora) este cel pe care îl folosim la birou, acasă și în deplasare, fără să-l avem permanent cu noi.

Vrei să îți înlocuiești calculatorul și nu dispui neapărat de un buget foarte mare, dar vrei performanță? Nu e imposibil. Produsele recondiționate atrag tot mai mult atenția în ultima vreme, iar în acest articol o să discutăm care sunt avantajele lor.

Calculatoare recondiționate – o idee bună?

În ultimii ani, produsele refurbished au luat cu asalt piața de telefoane și calculatoare. Au devenit varianta preferată a multor persoane care vor să folosească dispozitive de ultimă generație fără să cheltuiască o avere. Este un motiv foarte bun pentru care să iei în considerare și această variantă înainte de a comanda un produs nou de pe internet sau din magazin.

Suntem convinși că ai auzit deja despre termenii “refurbished” sau “recondiționat”. În această categorie intră produsele, în acest caz calculatoarele, care au fost supuse unor teste și verificări riguroase înainte de a fi puse la vânzare, inclusiv reparate dacă a fost cazul. De multe ori, calculatoarele și laptopurile refurbished sunt aproape noi, iar multe dintre magazinele care se ocupă de vânzarea produselor de acest tip indică prin calificative gradul de uzură.

Atunci când cumperi un calculator recondiționat, ai garanția că a fost curățat de toată informația pe care o stoca anterior și că i-au fost verificate componentele. Dacă unele dintre ele nu funcționează sau sunt deteriorate, se înlocuiesc de către specialiști. Doar după acest proces de verificare și testare pot fi puse la vânzare.

Calculatoare second-hand sau refurbished?

Deseori se face confuzia între calculatoarele second-hand și cele refurbished. Acestea din urmă sunt supuse unei evaluări minuțioase și se intervine asupra loc cu înlocuiri de componente dacă este necesar, dar nu înseamnă că un calculator second-hand nu poate funcționa la fel de bine. Pe oricare l-ai alege, asigură-te că faci o achiziție inspirată de la un magazin de profil cu recomandări bune.

În ambele cazuri, economisești mulți bani și poți să beneficiezi de garanție. Tu decizi care variantă se potrivește mai bine cerințelor tale și locul din care să cumperi calculatorul, laptopul sau chiar workstation-ul.

Ce avantaje ai?

În primul rând, cel mai mare avantaj este prețul. Calculatoarele și laptopurile cu specificații de ultimă generație sunt destul de costisitoare, dar mulți vrem să achiziționăm un astfel de produs. Dacă ești gamer, streamer sau dacă folosești calculatorul pentru aplicații care necesită o placă video performantă sau o memorie RAM destul de mare pentru a rula optim, probabil și tu ești printre cei care vor un astfel de calculator.

De regulă, gamerii – atât cei începători, cât și cei experimentați – investesc destul de mult în echipamentele lor: de la monitoare (mulți folosesc nu unul, ci două) și periferice, până la birou și scaun. Un profesionist mizează pe un setup perfect, care să nu îl împiedice să atingă performanța, ci dimpotrivă, să îi ofere confortul și flexibilitatea de care are nevoie în timpul sesiunilor de gaming sau streaming.

Poți găsi multe calculatoare de gaming din categoria refurbished și îți va fi destul de ușor să alegi unul dacă ai în minte specificațiile pe care le dorești de la acesta. Prețul lor este cu câteva sute de lei mai mic, ceea ce înseamnă automat că sunt mai accesibile, deci bugetul pe care vrei să îl aloci echipamentelor și accesoriilor de gaming poate fi unul redus.

Pe lângă prețul foarte bun, calculatoarele și laptopurile recondiționate vin însoțite de garanție, ceea ce înseamnă un plus de siguranță pentru orice cumpărător. Atunci când ne cumpărăm un produs în care investim o sumă mare, garanția este de fiecare dată un aspect foarte important. Faptul că avem posibilitatea de a cumpăra echipamente IT recondiționate cu o garanție la fel de lungă precum cea din magazin devine un argument care susține faptul că produsele refurbished sunt o idee bună.

Diversitate de branduri și specificații, preț accesibil și garanție – iată principalele motive pentru care poți avea încredere în calculatoarele și laptopurile refurbished.

 

Mădălina, Conținut Media

Share